Festplåt med Salsicciafärs

8-10 personer

Ingredienser:

1 kg små potatisar

500 g Sorunda Salsicciafärs

1 kruka färsk timjan

2 vitlöksklyftor

1,5 dl olivolja

250 g körsbärstomater

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gul paprika

1 burk kronärtskockshjärtan (400g )

2 mozzarella

1 citron, rivet skal

1 burk kärnfria oliver

Salt och peppar

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft.
  • Rosta potatisen hela med skal på en stor ugnsplåt ca 30 min tills de är mjuka. Hacka timjan och vitlök, blanda med oljan i en skål.
  • Ta ut potatisen och krossa dem med gaffel direkt på plåten. Ringla vitlöks/timjan oljan över.
  • Fördela färsen i mindre bitar på plåten med potatisen och rosta i 10-15 min.
  • Dela tomater, paprika och kronärtskockshjärtan i halvor.
  • Ta ut plåten fördela ut tomater, paprika, kronärtskockshjärtan och hela oliver. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över plåten. Strö över citronskalet och rosta ytterligare 10 min.
  • Ta ut plåten, strö över salt o peppar. Servera direkt.

Smaklig måltid